diumenge, 2 de març del 2014

Avui toca grapissar. Punt 196, 51 m.

Jornada francament complicada degut a la mar de fons i sobretot al corrent que ens ha "perseguit" ben bé fins arribar al fons. Sovint baixant a aquestes fondàries no es estrany trobar corrent només a dalt, només a baix o en una franja, inclús que n'hi hagi en superfície i just uns metres més avall també però en direcció oposada. El què realment complica la vida als submarinistes és trobar corrent de dalt a baix de la columna d'aigua ja que no només no tens un moment de "descans", sinó que el fondeig és molt probable que sigui arrossegat. 
Perquè estem així de rondinetes avui?
Doncs perquè al haver corrent de dalt a baix de la columna d'aigua, mentre baixàvem pel fondeig el nostre propi cos ha fet que encara tibéssim més la corda del fondeig i per tant encara hem ajudat més a que es mogués. Però el què ha estat encara pitjor és que un cop a baix el corrent ha fet que el nostre fondeig de 8kg anés saltironant!

Total després de la feinada d'afinar bé per fondejar, el corrent ens ha portat on ha volgut. I què millor que senzillament deixar-se portar?

Així que aquest és el paisatge que ens hem trobat. Malauradament, inclús pels amants de les coses petites no ha estat massa profitosa ja que la mateixa corrent tampoc permetia estar prou quiet per enfocar bé. 

Ja ho veieu, un dia "atramuntanat" versió submarina!

Aquí teniu el què hem pogut veure: grapissar a 51m de profunditat!


 Aquest és, de fet, el paisatge de la major part de fons marí de tota la zona de mostreig d'aquest Projecte.

 Com es pot apreciar no es tracta només de sorra grossa, sinó que a més hi ha trossos de petxines trencades, algues i organismes més evolucionats com els briozous Pentapora fascialis, aquesta mena de "planteta" taronja que es veu a les imatges.

 Aquest entorn pot semblar poc atractiu al submarinista, excepte en els casos que es troba amb una milana (tipus de rajada). No obstant això es tracta d'un hàbitat protegit per la seva biodiversitat. 


Us deixem amb aquesta darrera imatge del què ha estat una sortida diferent!

Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada