dissabte, 3 d’abril del 2021

Punt 118 (-52m) No només canvi climàtic (3). El mostreig continua

Avui la mar està molt calmada, fa un dia espectacular per visitar la zona profunda dels Jardins Submergits de la Selva. Enfilem cap a la platja gran de Lloret, al punt 118  a 52 metres de profunditat. L'objectiu és fer el segon mostreig del projecte No només canvi climàtic>>. Es tracta de veure com afecten els plàstics (de qualsevol tipus) a les gorgònies vermelles (Paramuricea clavata) dels JardinsEn aquest cas es tracta d'una zona de gorgònies vermelles diferents a les que estem acostumats a veure: són bastant més petites i no tan abundants.

L'aigua encara està molt freda 13ºC però neta! 

Arribats la fons ens trobem amb diversos blocs de roca molt colonitzats


Entre els habitant típics d'aquests fons trobem la garota de fons Echinus melo

L'esponja Dysidea avara

Un exemplar de gairebé un metre alçada d'una altra esponja típica d'aquests fons: Axinella polypoides

I un ascidi que fa temps que no veiem l'estofat (Diazona violacea). Es tracta d'una colònia d'ascidis formada per centenars d'organismes de color groguenc

No obstant això l'arribada a la zona de gorgònies ens posa davant l'objectiu real del projecte: sobre una colònia de Paramuricea clavatade 12 cm d'alçada, trobem una tovalloleta d'un sol que la cobreix limitant la seva capacitat d'alimentar-se. Aquesta foto segurament justifica el nom que hem donat  al projecte: NO NOMÉS CANVI CLIMÀTIC.

I per rematar-lo al voltant trobem encara més tovalloletes...


I nosaltres cap a la Maru que falta gent!

Salut!


Projecte amb el suport de:






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada