dissabte, 20 d’agost del 2011

Marge del canó de Blanes

Avui tornem a posar-nos a prova navegant i anem al marge del canó de Blanes. El canó de Blanes vindria a ser un "Gran Cañón del Colorado" versió submarina. En alguns punts les baixades són molt abruptes i baixa a més de 1000m de profunditat. De fet és on s'amaguen les gambes!

Aquest canó fa com unes ramificacions que s'acosten a la costa i justament és aquí on anem nosaltres. Aquesta és una immersió més profunda de l'habitual 65m a dalt del penya-segat i després baixa que és ben negre!

Just al marge a les zones on hi ha roca trobem unes extensions fantàstiques de gorgònies vermelles colonitzades per aquestes estrelles de mar tan curioses. L'aigua és fosca així que les estrelles estan de cacera extenent els seus braços. Cal anar per feina que aquí l'aire s'acaba més ràpid de l'habitual perquè som a més profunditat!

I coses de la corrent, mentre feiem decompressió a 5m agafats a un globus per senyalitzar la posició la corrent ens arrossegava cap al nord-est mentre la barca se n'anava cap al sud-est! Sí, sí, i en canvi vist des de la costa la mar estava tan plana que diries que no s'hi movia ni una fulla, coses de la mar! Això sí, la corrent arrossegava però res que no es pugui compensar amb un bon cop de gas!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada