dissabte, 12 de novembre de 2011

Gràcies David!

Avui qui ens ha salvat el dia a nivell logístic ha estat en David Palomé membre del CESC (Club Esportiu Subaquàtic Calella). Ens acompanya amb la seva Zodiak i amb un no res ja som davant de les platges de Lloret a provar aquest nou punt a 55m (per variar).

No fa massa fred i la mar és tan plana que sembla gelatinosa. Fondegem una boia i cap avall!!!

Tampoc avui estem tenint sort amb les gorgònies. El fons és de roca cobert per una fina capa de sediment, aquí i allà trobem zones colonitzades per esponges que ens confirmen l'existència d'aquest substrat rocós.
Dia tranquil pel què fa al mostreig de gorgònies i com sempre, molta feina fotogràfica.

Aquesta vegada aprofitem per presentar-vos les ascídies. Es tracta d'uns organimes bastant primitius que recorden una mica a les antigues ampolles de sifont o càntir: l'aigua entre per forat de dalt i surt pel del costat. Pel camí aquesta aigua és filtrada i l'animal n'agafa l'aliment. N'hi ha de 2 tipus: individual com els de la foto de dalt, són aquesta espècie d'ampolletes vermelles i blanques. I d'altres de tipus colonial (veure foto de baix) on tots estan tan enganxats entre ells que només es poden distinguir els foradets dins d'aquesta massa d'aspecte esponjós. N'hi ha de molts colors i fins i tot transparents!

Estem per sortir de l'aigua que ens acostem a la barca i la nostra primera visió és la dels peus d'en David que en pengen pel costat. La veritat que és la imatge del relax! ja,ja!

Gràcies David i a veure si la propera ens pots acompanyar també a baix!

Ascidies vermelles "individuals"

Ascídia vermella tipus colonial

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada