diumenge, 25 de novembre de 2012

Mesurem el primer punt de control!

Gran dia avui! Hem trobat els rectangles, hem marcat 5 gorgònies a cadascun i mesurat la resta. Així que ja tenim un punt controlat! (O si més no mentre durin els rectangles on són...).

Ah! I a més hem pogut fer fotos, així que us ho podem explicar millor!

Recapitulem: matí de mar superplana, temperatura més que agradable, vaja que feia mandra anar a votar!
En Dídac del Blanes-Sub puntual ja ens està esperant amb la Maria i enfilem cap a la zona més propera a Blanes que sabem que hi ha gorgònies.
Ara toca marcar les gorgònies i que resisteixi! La conclusió ha estat lligar amb brides 5 formes de plàstic a la base de les gorgònies. Esperem que amb el temps, encara que s'hi posin organismes a sobre, sigui qüestió de gratar una miqueta per deduir de quina forma es tracta.

Formes de plàstic que lligarem amb brides a la base de les gorgònies

A més hem agafat una pissarreta i un metre i BAIXEM!

No ens ho podem creure, no portem ni mig minut pel fons que trobem el primer rectangle!
Així que aquí teniu la famosa totxana que us dèiem al post anterior!

Bé i com no podia ser menys també us afegim una foto d'una gorgònia ben fantàstica. Avui tenien aspecte com de filferro i és que els pòlips (les boques de la gorgònia) estaven amagats!A cada rectangle hi havia entre 15-16 gorgònies, alçada mitjana 63 cm, alçada mínima 13 cm i màxima 1m!

Això sí estem ben glaçats després d'estar una horeta a 16ºC i és que han estat moltes coses per fer a molta profunditat. No sabem si posar ja els altres rectangles o deixar-ho per la primavera...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada