diumenge, 2 de febrer de 2014

Continuem explorant Ca l'Esteve (53m)

En contra del què deien les previsions meteorològiques finalment hem pogut sortir i hem tornat a Ca l'Esteve per continuar l'exploració.

Aquesta vegada ens hem acostat a una formació rocosa una mica més gran, així que veureu la transició del paisatge des de la sorra amb pedres petites fins a aquesta roca.

Colonitzant pedres petites ja trobem gorgònia rosada (Eunicella verrucosa) i un bon exemplar de l'esponja amb forma de càlix (Spongia lamella).

No podem evitar estar fascinats per la quantitat d'esponges de grans dimensions (Spongia lamella) que hi ha, així que casi sense voler en fem una mica d'inventari!  Sobre aquestes línies la trobem acompanyada d'una anèmona de grans dimensions que no havíem vist mai abans a aquesta profunditat.

Un altre exemplar d'aquesta esponja 

 I ja sobre la roca més grossa podem apreciar l'efecte atraient que té sobre certes espècies de peixos. Sobretot la forcadella (Anthias anthias), peix rosat habitual en aquestes formacions a aquesta profunditat.

En un dels costats de la roca un parell de llagostes han aprofitat per fer-hi el seu cau. Les veieu?
Malauradament també hi ha una bossa de plàstic, ECS!

 I ja pensant-se que no l'havíem vist aquí teniu aquesta escórpora de fons o cap-roig (Scorpaena scrofa)

I perquè no sigui dit, la nostra estimada gorgònia vermella (Paramuricea clavata) 
també ha tingut un representant!

Des d'aquí salutacions als amics del GROC (Grup de Recerca d'Opistobranquis de Catalunya) que diumenge també ells estáven gaudint de les aigües de La Selva!

I el nostre agraïment a l'Esteve per la seva col·laboració!

Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada