divendres, 29 de maig del 2015

Un "foraster" a Blanes!!!

Avui aprofitant el bon temps i, sobretot la bona mar, hem decidit escurar les ampolles d'aire comprimit fent una sortideta de platja a Punta Santa Anna (Blanes). Es tracta de la platgeta que hi ha darrera l'espigó del port.

Això no seria notícia si no fos perquè hi hem trobat un peix "foraster"!!!


L'hem estat empaitant una bona estona, ja que insistia a donar-nos l'esquena. Però finalment aquí el teniu! Hem estat revisant guies del Mediterrani i res, mirat mar Roig i res i finalment a una guia de les Canàries l'hem trobat! Es tracta d'un pagre ratllat (Pagrus auriga) que allà en diuen "catalineta".
Bé mirant a la base de dades de la FAO diu que és habitual de l'Atlàntic est, des de Portugal a Angola incloent el sud-est del Mediterrani, Madeira i les illes Canàries.
Vaja que Blanes, allò que es diu sud del Mediterrani, no és que ho sigui gaire... Així que diguem que aquest s'ha decidit a fer una excursioneta una mica més al nord!

Salut!

2 comentaris:

  1. Hola,

    Interessant troballa. No sé si coneixeu el projecte de ciència ciutadana observadors del mar, crec que els pot interessar molt la vostra observació...

    http://www.observadoresdelmar.es/

    Salut!

    ResponElimina