diumenge, 17 de juny del 2018

Es Graó (-50m). "Bolets", gorgonies i fils de pescar...

Avui en vistes que el temps acompanya i que ja ens hem reciclat, hem tornat a Es Graó. Es tracta d'una barra d'aproximadament mig quilòmetre de llarg, on el fons passa dels 42 als 50 metres de profunditat.

 La primera sorpresa ha estat trobar aquest bolet vermell. Bé no es tracta exactament d'un bolet, sinó d'un ascidi, Synoicum blochmanni, un organisme colonial filtrador que segons sembla no és molt comú


Aquest és un punt on les gorgònies encara es queden sobre el mig metre d'alçada, suposem perquè el fons marí encara és una barreja de sediment i roca

Continuant el nostre recorregut per les gorgònies vermelles (Paramuricea clavata), hem vist que estan molt colonitzades.


Sobre aquesta hi trobem una estrella cistell (Astrospartus mediterraneus)...i per fils de pescar...A la banda dreta d'aquesta gorgònia podeu veure fins i tot l'ham al final del fil!

Aquí us l'ampliem perquè ho pogueu veure millor

Com podeu veure l'estrella cistell també colonitza pedres que utilitza com a suport per desplegar els seus tentacles

I també en aquesta immersió no podia faltar la petjada humana. A la imatge un cap (corda gruixuda)  que ja ha estat aprofitat pels habitants del fons marí. La podeu reconèixer?

Aquí baix ja comença a fer fred, així que cap a la Maru falta gent!
Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada