dissabte, 9 de març del 2019

Punt 182 (-43m): Cercant microplàstics, mostra 3

Continuem el mostreig de microplàstics amb immersions més profundes, avui punt 182 a 43m de profunditat. Tot i el Sol esplèndid l'aigua encara és a 13ºC, brrrrrr!!!
Baixem!
Anem per feina, primer de tot prenem la mostra de sorra no fos cas que amb algun imprevist no la poguessim recollir!

Dia pròpiament de primavera, és a dir, molta vida de camí al fons fent que l'aigua sigui francament VERDA!!! 


La roca és molt baixa, però no treu que alguna anemona (Anemonia viridis) la consideri una bona talaia des d'on posar-se a caçar

També en aquesta ocasió els cap-roigs (Scorpaena scrofa) estan tan confiats que ni es molesten en aixecar la seva aleta dorsal verinosa per foragitar-nos

Malauradament, també aquí trobem fils de pescar
Avui no ens podem entretenir més per la correntada, així que cap a la Maru falta gent!

Això sí, una de les coses fascinants de la primavera a mar són la quantitat d'organismes transparents que ens passen pel costat. Tot i que hi són tot l'any, només ara i a la tardor s'han engreixat tant com per ser visibles a ull nu. A la imatge una fila de salpes (Salpa maxima). Cada puntet negre és un individu que està enganxat al del costat lateralment fent aquesta mena de cucs. 

I no us penseu que tot han estat bèsties estranyes, les salpes i altres animals plantònics són el menjar d'un munt de peixos... I aquestes gavines, gavians, corb marins i baldrigues n'han detectat a prop de superfície. Ja ho veieu que el banquet és espectacular!


Salut!

Projecte amb el suport de:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada