dissabte, 13 de juliol de 2019

Punt 191 (-30m): Wimbledon?

Avui hem tornat al punt 191, profunditat 30m, davant de la platja de Fenals.

Dia d'aigües bastant tèrboles i amb una termoclina molt marcada, 23-24ºC  a superfície i només 15ºC en el fons! Donant-nos la benvinguda trobem aquesta anèmona de grans dimensions (Anemona viridis).

Mig amagat entre les algues veiem el cabot (Gobius cruentatus). Està caçant?

El punt 191 és un dels pocs llocs dels Jardins on podem trobar aquest coral típic de la Mediterrània, la Cladocora cespitosa.

Seguint amb la secció de peixos, aquí tenim una jove morena (Muraena helena), que treu el cap del seu refugi.

I encara una altra que pensa d'estar ben amagada entre les algues

En aquest punt també es troben diverses colònies de la gorgònia coneguda com a olivera (Leptogorgia sarmentosa)

Aquí podeu veure com també té petits pòlips (aquestes "floretes" blanquinoses) amb les que capta l'aliment. Això sí, moltes menys que amb les gorgònies vermelles (Paramuricea clavata)

Passant a la secció d'objectes perduts començem amb un palangre que s'ha quedat enganxat entre les roques

Però la sorpresa més gran ha estat trobar aquesta xarxa enganxada entre dues roques, tant que s'assembla una pista de tennis ...

Sembla molt nova ... i de fet ho és ja que en aquest punt hi vàrem baixar per recollir la mostra de microplastics al mes d'abril!

Com podeu veure, està totalment desplegada i actuant com una xarxa fantasma, és a dir, un exemple de llibre de com no s'han de fer les coses.

I com no podia ser d'una altra manera ja hem donat l'avís al DARP i al Departament d'Ecologia de la UB a través de la web pescafantasma.cat>> i als companys de Ghostfishing per organitzar la retirada.

Anirem informant.

Salut.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada