dimecres, 10 de març del 2021

Salpes a la platja!

Aquest diumenge semblava que era el dia bo per sortir a fer immersió, però un cop a mar ens hem trobat amb un nus i mig de corrent! Per entendre'ns: tot i no haver gens de vent la Maru no feia més que allunyar-se continuament del punt d'immersió. Així que pla B: anem a passejar per la platja que no se sap mai!

Doncs diumenge en vàrem començar a veure però avui prop de la punta del riu Tordera tenia aquest aspecte!

De lluny semblava com una massa gelatinosa

Al acostar-nos, hem anat veient que les onades n'anaven portant més, fent un dibuix com si es tractés de la bava d'un cargol gegant. Però vistos de prop en realitat es tracta d'un conjunt d'individus...

I més enllà n'hem vist que estaven separats individualment


Al principi ens ha semblat que podia ser una altra espècie de sabateta de venus, però la seva consistència és definitivament més tova. De fet la seva forma real és de sac i feina hem tingut a treure'n els grans de sorra que tenia dins. I aquí en teniu el resultat, una salpa (Salpa sp.)!


Perquè us en feu una idea, aquests feien entre 4 i 5 cm de llarg.  I el què sembla un gra de sorra és realment el seu aparell digestiu!

Aquí en teniu unes de vives que vàrem fotografiar durant una immersió. Es tracta d'organismes filtradors que sovint van en grup fent aquestes "cintes". I com que a la primavera i la tardor la mar és més productiva, doncs aquests organismes es fan ben visibles als nostres ulls! Trobareu més curiositats aquí>> 


Això sí, parant una mica d'atenció de tant en tant també hem trobat alguna sabateta de venus (Cymbulia peronii)

Serà que a nosaltres ens agrada més mullar-nos, però val a dir que en aquesta època de l'any és particularment entretingut ficar-se a l'aigua i quedar-te prop de la superfície, es veuen passar tota mena d'organismes transparents com les salpes! 
ATENCIÓ: abstenir-vos de tocar-les si no us agrada que després les mans us facin olor de sardina!

Salut!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada