diumenge, 24 de març del 2024

Punt 324 (-41m) Segona exploració de Restaurem!

Matí gris amb mar creuada, és a dir, que les onades et venen de dues bandes alhora. Tot i que no arriben al mig metre d'alçada, fan que la Maru no pari de gronxar-nos de manera caòtica. Vaja, un dia no apte pels què es maregen, però ens agradaria poder fer la segona exploració del projecte Restaurem!. Bé, nosaltres anem aguantant, però com que les previsions darrerament no estan sent massa encertades, no ho veiem massa clar. Passem per sobre d'un parell de possibles punts d'interès davant de la platja gran de Lloret per fer temps. Finalment, sembla que el vent amaina una mica i ens animem. Baixem!

La pedra és molt petita i rodona, amb prou feines fa 10m de diàmetre, però per la nostra sorpresa està superpoblada i ja veieu de què!

Intentem voltar-la per filmar-la millor però arran del fons hi ha molta corrent. Tot i així us presentem altres veïns com aquest cap-roig (Scorpaena scrofa)

La casualitat ha volgut que hàgim fet una foto a aquest serrà (Serranus cabrilla) sobre aquesta escopinya punxenca (A
canthocardia aculeata) que sembla que se l'hagi menjat! Però per l'aspecte que té l'escopinya ja fa temps que era morta o que se l'han menjada...

Malauradament, aquestes llagostes (Palinurus elephas) i el petit captinyós (Scorpaena notata) estan acompanyats de tovalloletes d'un sol ús...

...xarxes enganxades a la roca...

...i una de ben grossa tirada al costat! 

Al acabar el primer torn veiem que s'està aixecant mar i fa desaconsellable un segon torn. Així que tornem cap a port!


Després d'aquesta exploració mirarem de fer gestions per retirar tota la brossa possible. Però pel què fa a la xarxa, es veu que ja fa temps que hi és i ja no està pescant. Així que ho consultarem amb els amics de pescafantasma.cat>> a veure què s'hi pot fer!

Salut!

Amb el suport de:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada