dilluns, 31 d’agost del 2020

Punt 55 (-51m) Dia d'esponges, gorgònies i estrelles de cistell

Avui anem cap al punt 55, davant de la platja gran de Lloret a 51 m de profunditat. Es tracta d'una roca molt plana, molt complicat també de veure amb el sonar d'escombrat lateral. Volem veure si també es complicat arribar-hi pels pescadors.
L'aigua sembla que s'ha netejat força, baixem!!!


Es un paisatge molt diferent del de les darreres immersions.  Som en un petit jardí d'esponges i gorgònies blanques. Aquí podem veure una esponja canelobre Axinella polypoides i una gorgònia blanca Eunicella singularis, les duess fan uns 40 cm d'alçada...així que de petites en tenen ben poc!!!


Molt a prop l'escena es repeteix, ara acompanyant l'esponja canelobre amb la gorgònia blanca de mides considerables, també hi tenim una orella d'elefant (Spongia lamella). Es tracta d'una esponja de color marronós, la veieu?


I encara parlant d'esponges, n'hem trobat d'altres força grans amb forma de bolet, com la del centre de la imatge, que no sabem identificar 


I una altra habitual d'aquests entorns és la gorgònia rosada (Eunicella verrucosa)


També hi trobem l'estrella de cistell (Astrospartus mediterraneus), que s'ha conformant pujant sobre el briozoo ataronjat Pentapora fascialis. I diem, conformat, perquè l'estrella és més gran que el briozou que la cobreix quasi per complet! 


Per últim voldríem destacar d'aquest paisatge com les gorgònies blanques semblen plantades sobre la sorra, però que de fet, es tracta de lloses rocoses molt grans cobertes per una capa molt prima de sorra. Només cal gratar una miqueta per comprovar-ho 


 Ja s'ha acabat el temps. Tornem cap a la Maru.

Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada