dissabte, 29 de maig de 2021

Punt 187 (-38m) Dia d'ampolles i escórpores

Avui ja que la mar no convida a anar molt lluny, hem fet la visita anual al punt 187 davant de la platja de Fenals (Lloret de Mar), a 38m de profunditat. 
Baixem!


Es tracta d'una barra rocosa amb molts forats on, en alguns punts, arriba als 5 m d'alçada 

Al contrari d'altres vegades, al primer impacte ens sorprèn amb aquesta escórpora (Scorpaena scrofa) i un gran bernat ermità (Dardanus calidus). Aquest últim el veieu a baix a l'esquerra? La closca de la caracola on habita està colonizada per dues anemones enormes (Calliactis parasitica) que tenen els tentacles amagats. Són aquests bonys gris ratllats que acompanyen a aquest cranc 


I al costat trobem encara una altra escórpora que no sembla molt interesada en la nostra visita

 

A la zona on la roca és molt baixa, ens trobem amb una petita praderia de l'alga verda Halimeda tuna on destaca una estrella de mar vermella (Echinaster sepositus) que li manca un braç Però la roca està més poblada del que sembla: veieu la morena (Muraena helena)? On té el cap? 
(Una pista: només se'n veu la punta del morro!)


I la llagosta (Palinurus elephas)? 


També els forats sembla que són molt sol·licitats: hem sorprès aquesta mòllera de roca (Phycis phycis) a casa seva


I aquest tord porcellana (Symphodus mediterraneus) que fa cara de por, també el podem trobar als alguers. Aquí tenim un mascle amb els colors ben vius per lligar! 


I no podiem acabar la ressenya "zoològica" sense una petita gorgònia que trobem habitualment en aquest punt: l'olivaret (Leptogorgia sarmentosa)Passant a la secció de objectes perduts, començem amb una ampolla amb habitant... 


El veieu? Es tracta d'un cabot (peix semblant a una bavosa) que no podem acabar d'identificar


El què ens ha cridat l'atenció és aquesta orella d'elefant (Spongia lamella) que ha crescut a sobre d'una bola de fil de pescar!


I per acabar encara una altra ampolla: de ginebra? Vi? 


I nosaltres cap a la Maru que falta gent!

Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada