diumenge, 2 de maig de 2021

Punt 57 (-51m) No només canvi climàtic (4). Seguim!

Avui la mar està calmada, fa un dia espectacular per visitar la zona profunda dels Jardins Submergits de la Selva. Enfilem cap a la platja gran de Lloret, punt 57 a 51 metres de profunditat. L'objectiu és fer el quart mostreig del projecte No només canvi climàtic>>.Es tracta de veure com afecten els plàstics de qualsevol tipus a les gorgònies vermelles (Paramuricea clavata) dels Jardins. 

L'aigua encara està freda, però ja es nota una mica més calenteta! 

Arribats al fons trobem blocs de roca molt colonitzats, però atenció, les colònies blanques no són gorgònies!

Aquí us ho podem mostrar millor: aquests organismes blanquinosos corresponen a un cuc (Filograna implexa) que s'agafa a qualsevol substrat. A la imatge veiem que ha triat una gorgonia vermella (Paramuricea clavata)  

A prop de la roca trobem les primeres gorgonies vermelles (Paramuricea clavata). També en aquest cas es tracta d'una zona de colònies petites.

I com sempre nosaltres despleguem el metro per començar el mostreig

En mig de les roques trobem esponjes canelobre (Axinella polypoides) de grans dimensions. Aquesta esponja té algunes característiques comunes amb les gorgònies vermelles: creix a poc a i es reprodueix amb molt poca freqüència. Això vol dir que si per qualsevol raó una d'aquestes esponges es mor, no serà reemplaçada per una altra. 

Destaquem aquesta estrella de mar de braços llargs (Choetaster longipes), no la veiem gaire sovint! 

I tornat cap al fondeig trobem aquesta llagosta (Palinurus elephas) fora del seu cau amb cara de pocs amics...

Serà perquè s'ha trobat davant de casa seva una bola del fils de pescar?

I per acabar la immersió amb sorpreses, quí tenim una medusa del genère Aequorea que ens ha passat a prop durant la parada de descompressió. 


I nosaltres cap a la Maru que falta gent!

Salut!


Projecte amb el suport de:
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada