dissabte, 14 d’agost del 2021

Punt 260 (-55 m) Dia de coloraines

Seguim aprofitant la calor i la bona mar per explorar nous punts dels Jardins. Enfilem cap al punt 260 situat a 56 metres de profunditat, davant de Cala Canyelles (Lloret de Mar).

Baixem!!! Per sort l'agua segueix molt neta!!!

Es tracta d'una barra rocosa molt fragmentada que s'aixeca del fons mig metre als punts més alts. Només arribar al fons ens topem amb aquesta "maxi" esponja canelobre (Axinella polypoides) que fa mig metre d'alçada. 



A les roques més grans i que sobresurten més predomina la gorgonia vermella Paramuricea clavata, on les estrelles de cistell (Astrospartus mediterraneus) s'hi agafen. Per elles és una atalaia ideal per a la captura de menjar.

Les gorgonies vermelles encara que no arriben a les dimensions espectaculars d'altres punts, semblen molt sanes i alguna amb el pólips oberts, el que vol dir que estan menjant, com hem explicat en el post anterior. 

La sorpresa del dia ha sigut trobar aquesta gorgonia molt "fashion" de color fucsia. Encara que no ho podem confirmar, creiem que es tracta de Paramuricea macruspina. Així que en tinguem novetats us n'informarem!

Una altra sorpresa ha sigut trobar un parell de gorgonies rosades (Eunicella verrucosa) de casi un metre d'alçada. I si us fixeu bé, veureu petites clapes del mateix color que corresponen a petites estrelles de mar de cistell!

Però no totes han tingut bona sort. La què està derrivada probablement ha estat tombada per un curricà de fons o alguna altra art de pesca

Les tovalloletes d'un sol ús també s'han deixat veure. Al estar colonitzades per petites algues té aquest color marronós. Però malauradament, tot i el què posa a l'envàs, no es descompondrà i dificulta que la gorgònia on està enganxada es pugui alimentar. En breu la branca d'on penja morirà

I per desgràcia encara n'hem trobat més

Per nosaltres ja s'ha acabat la immersió d'avui i ja toca continuar gaudint de l'"onada de calor"!!!

Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada