Després d'un parell de dies de pluges i mar agitada, avui les condicions tornen a ser bones. Així que sortim del port, la primera sorpresa és que l'aigua a la superfície en només 4 dies ja ha baixat de 4ºC! Com pot ser tan ràpid? Enfilem cap al punt 21 per fer-hi una segona visita com ja vàrem fer el dia passat. Ens hem quedat amb ganes de més. Baixem!
Ups! Ara sabem com és que ha baixat tant la temperatura, hi ha una bona correntada! Optimistes que som, pensem que només és superficial, així que continuem baixant. Per desgràcia, el corrent no fa més que empitjorar, només arribar a 27m ens estava suposant massa esforç. I és que amb desinflar l'equip no n'hi ha prou per baixar, hem d'anar agafats tota l'estona de la corda del fondeig i amb les mans anar-la resseguint... semblem banderoles ben esteses. Tot i així, som cabuts: no serà la primera vegada que un cop al fons no n'hi ha... I ja a 54m, no només no hi ha rastre de gorgònies, sinó que som al mig del grapissar. A un metre del fons hi tenim penjat un globus que ens permet recuperar el fondeig amb facilitat. L'inflem una mica i cap a la Maru falta gent!
Un cop a la barca, recuperem el fondeig i tornem a avaluar la situació. Hi ha una mica de vent però encara és factible fer una segona immersió, però on? Decidim anar més a prop de la costa i ens decidim pel 165 (-48m) que fa anys que no hi anem i que els companys del Club Esportiu Subaquàtic Calella (CESC) coneixen com a Meteorit. Esperem tenir més sort amb el corrent. Baixem!
Es tracta d'una roca rodona d'uns 25m de diàmetre, ben foradada i envoltada de grapissar (sorra gruixuda amb algues calcàries)
Al apropar-nos ja se'n distingeixen les forcadelles (Anthias anthias) que l'envolten i...
I la pensada ha tingut premi: només arribar un peix lluna (Mola mola)!
Però encara hi ha altres peixos que s'hi acosten com aquestes variades (Diplodus vulgaris)
I arran de terra hi trobem aquests rogers (Mullus surmuletus)
Es tracta d'una roca molt colonitzada on a la part baixa hi ha unes petitíssimes branquetes de corall vermell (Corallium rubrum). Això sí, com que és viu, i està de cacera, veureu que està cobert "d'estrelletes blanques": són els pòlips, l'aparell bucal format per tentacles urticants!
Aquí les veureu una miiiiica més de prop. Malauradament la càmera està equipada amb una lent de gran angular, una mica com la què porten els mòbils, que fa impossible fotografiar coses petites!
En parts més elevades hi predominen altres organismes com algues, esponges i ascidis
I en alguns forats hi trobem garotes de fons (Echinus melo) com la de la imatge. És força més grossa que les que trobem prop de la superfície i sobretot, tan rodona que sembla una pilota!
Tristament, avui l'apartat d'"objectes perduts" és molt extens. De no haver-hi cap xarxa ni fil de pescar, ara ens la trobem en aquestes condicions d'evident degradació: coberta per xarxes...
...que obstaculitzen l'accés al forats, llocs molt apreciats per molts organismes per fer-hi el cau...
Uns morts de formigó d'alguna xarxa...
I un fabulós "peix compresa"... Quantes vegades caldrà repetir que els WC no són papereres?
Entristits per la degradació d'un punt que sempre havia estat un espectacle, enfilem cap a la Maru.
Salut!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada