diumenge, 4 d’agost del 2024

Punt 324 (-41m) Segona restauració de Restaurem!

Aprofitant que les condicions meteorològiques es mantenen ens animem a realitzar la segona restauració del projecte Restaurem! La xarxa enorme que vàrem detectar a l'exploració està fora del nostre abast, però hi ha força més coses que es poden retirar. Baixem!

Avui la visibilitat és tan bona que us podem mostrar una imatge general del punt d'immersió

i que la roca està desbordant de vida! 

Els forats de les roques poden semblar insignificants, però per a aquestes llagostes (Palinurus elephas) són un gran amagatall. A la imatge fins i tot se'n veuen cap per avall!

Algunes han hagut d'aprofitar altres racons de les pedres menys prominents

La xarxa que comentàvem a l'inici del post encara hi és

De fet és una llàstima que recobreixi part de la roca, en vistes de com van de buscats els forats per amagar-se...

Ens resignem a les coses que sí que podem recollir, com aquestes tovalloletes d'un sol ús...

...encara més tovalloletes d'un sol ús...


...altres plàstics...

...altres envasos plàstics amb fils de pescar...

I ara sí, no ens hi podem entretenir més. Així que cap a la Maru falta gent!

I aquí tenim la trista collita d'avui. Pot semblar poc, però a 41m de profunditat cada moviment fa que es dispari el consum d'aire. I un minut de més pot significar tranquil·lament 10 minuts més de descompressió. És a dir, només per voler agafar una cosa més pots acabar no tenint prou aire per finalitzar la immersió. I després encara hem estat mitja hora en aigua molt calenta (27ºC), mentre que al fons només hi havia 15ºC cosa que fàcilment fa que et maregis o senzillament et sentis sufocat. Per fer-vos una idea: seria com entrar en un ascensor atapeït de gent en un dia molt calorós, oi que no hi ha manera de trobar-s'hi còmode? Doncs igual, amb l'afegit que si ens angoixem respirarem més ràpid i se'ns acabarà l'aire abans d'hora! Certament, quan no es coneix la dificultat, pot semblar poca cosa, però les persones no estem fetes per ser sota l'aigua, així que ens haurem de conformar i insistir en EVITAR ja que restaurar és poc viable.

Salut!

Amb el suport de:









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada