dissabte, 10 d’agost del 2024

Punt G1 (-52m) Tercera restauració de Restaurem!

Aprofitant el bon temps ens decidim a intentar acabar el projecte Restaurem! Es tracta del punt G1 on hi ha un bosc de gorgònies vermelles (Paramuricea clavata). Hi hem estat anant dos dies seguits i els resultats són ben minsos: massa profunditat i massa perillós, ens hi podríem quedar enredats. Baixem!

Buf! què dur! Ja hi tornem a ser, 27ºC a superfície i a partir dels 37m només 16ºC! Ara bé, la visibilitat és fantàstica!

Així que us podem mostrar les gorgònies no només de prop

I de molt a prop, fins a veure'n els pòlips (les "trompetetes" a través de les quals cada individu que forma la colònia s'alimenta)

Sinó que també us les podem mostrar més de lluny i apreciar com es col·loquen fent rengleres orientades perpendiculars al corrent marí principal que els hi aporta l'aliment

I avui, allà on hi ha un forat hi hem trobat llagostes (Palinurus elephas)!

En aquest punt d'immersió la roca fa com una plataforma que acaba en penya-segat. En aquesta paret, com més a prop del fons vas, menys gorgònies hi ha, però a les llagostes no sembla que els hi preocupi en absolut

Aquí, les gorgònies queden totes a dalt... però quantes llagostes hi compteu? Busqueu banyes i veureu que us en surten més del què sembla a primer cop d'ull!

I aquí teniu les "veïnes de baix"!



Ara sí, ens posem a recollir brossa per sorpresa d'aquesta morena (Muraena helena) que ens observa estranyada

Per una banda recollim tovalloletes d'un sol ús...

...una altra tovalloleta...

...i encara una altra...


...altres plàstics...

...una tovallola...

...a la banda esquerra hi ha una xarxa i just al costat, sembla un dònut taronja, és un plom...

Un cap gruixut que té tot de fils de pescar enganxats

Hi hem estat treballant 2 dies, però és mirar d'arreplegar-la que et trobes que un altre fil la té subjecta a la roca. I el què és pitjor, se'ns enreda amb l'equip, sinó és amb un manòmetre, és amb un regulador o la cinta d'una aleta. Mirem de fer-ne una pilota, però hem d'abandonar, massa perillós...

I ara sí, cap a la Maru falta gent!

I aquí la brossa recollida: tovalloletes d'un sol ús, altres plàstics...

...tovalloles, draps, fils de pescar... 
...i aquí el detall del plom amb forma d'ull de calamar.


Sí, també ens hagués agradat agafar els caps i fils de pescar, però massa perillós. I és que com ja dèiem al post anterior, el què realment és efectiu és EVITAR que tot això caigui a l'aigua, ja que la seva retirada és senzillament inviable en el 99,99% dels casos, i això sí que és responsabilitat de tothom i no és degut al canvi climàtic!

Des d'aquí agrair a #proyectolibera pel seu suport.

Salut!

Amb el suport de:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada