diumenge, 11 de desembre del 2011

Última immersió del mostreig!!!!

Bé sembla que a la fi ha arribat el gran dia i estem a punt d'acabar el mostreig. I dic sembla perquè amb la mar mai se sap!
Avui ens acompanya en Dídac del Blanes Sub amb la Maria. Ritme de treball tranquil ens espera! Anem cap a la zona de la platja de Lloret de Mar una mica mar endins. Segons la imatge del sónar hi hauria d'haver força roca tot i que no és massa nítida així que no sabem si tot forma part d'una roca gran molt abonyegada o bé es tracta de tot de roques petites envoltades de sorra a veure què trobem.

Això sí, serà l'última immersió del mostreig però amb emoció fins al final: estem muntant l'equip i el cable del flaix està penjant. No hi ha manera de mantenir-lo agafat a la carcassa i ens hem deixat la cinta americana a casa! En Dídac tampoc té res que ens pugui servir, així que al final trobem un bocí d'esparadrap i ho intentem subjectar. Esperem que aguanti!

Les aigües no són gaire tèrboles i no hi ha corrent. Trobem tot de roques petites separades i tot cobert de sediment que fa que a la mínima estiguem en mig d'un núvol de pols. Sembla com un museu de totes les coses que hem anat veient fins ara posades totes per separat: ara una gorgònia, ara una esponja de càlix, ara una roca amb alguna alga, ara una esponja de canelobre... Així que res de praderies però un autèntic drama per al fotògraf que a cada tres fotos es troba amb el cable penjant!
Bé, fi d'immersió i sí que tenim unes quantes fotos per a l'inventari...ufff!!!

Així que fins aquí les nostres peripècies amb el mostreig. Ara estarem una temporadeta tancats mirant d'analitzar les dades i mirar d'entendre com funciona aquest hàbitat. I entregar un informe a la Generalitat per la financiació rebuda!

Des d'aquí agrair al CESC (Club Esportiu Subaquàtic Calella) i a S'Agulla (entitat ambiental de Blanes) pel seu suport per a poder dur a terme aquest Projecte!

Ei! Us mantindrem informats de tot el què passi d'ara endavant!!!!

Salutacions!!!!


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada