dissabte, 26 de gener de 2019

Cercant microplàstics: comença el mostreig! (punt 233, -37m)

Avui és un dia especial, comencem el mostreig del projecte: a la recerca de microplàstics al Jardins Submergits de la Selva! I és que per desgràcia la presència de plàstics de menys de 5mm de grandària està esdevenint la nova plaga dels nostres mars. Tot i que hi ha molts estudis a nivell de platja, no n'hi ha gaires a més profunditat. Així que nosaltres ens demanem... Com estan els Jardins Submergits de la Selva en aquest aspecte?

Amb aquesta finalitat dirigirem les nostres properes immersions per tal de tenir-ne una visió de conjunt de la seva provable afectació. Això sí, ara caldrà anar equipats amb uns cilindres anomenats corers per prendre mostres de sediment. I després ja n'analitzarem el contingut en microplàstics.

Comencem!

Punt 233, som davant de la platja de Fenals, profunditat 37m. L'aigua és força tèrbola i sobretot freda: 13ªC!

  
I aquí teniu la nostra primera mostra! El corer que veieu a la foto consisteix en un tub amb dos taps de rosca. Es tracta de clavar el tub sense els taps a la sorra. Un cop clavat es posa el tap de dalt. A continuació tombem el tub assegurant-nos que no perdi sorra i li enrosquem el segon tap. I cap a la Maru per dur-lo a analitzar!

Això sí, ja posats aprofitem per fer una volteta. Bé el què es pot perquè s'ha aixecat corrent!
Com veieu la roca està molt colonitzada

Amb les forcadelles (Anthias anthias) reguardades del corrent.

De fet es tracta d'un conjunt de roques molt fragmentades, pel què anem saltant de roca en roca.

El dia se'ns està complicant per poder fer més fotos degut al corrent. Però tot i així ja ho veieu que també hem trobat xarxes abandonades

I el què és més desolador, un bon munt de tovalloletes d'un sol ús. ECS!

Amb el suport de:


Seguirem informant.
Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada