dissabte, 6 de febrer del 2021

Sabatetes de Venus a Blanes!

 Avui ens ha arribat que a Malgrat han trobat sabatetes de Venus a la platja, així que ens hi hem acostat i hem tingut sort!

Vistes d'aquesta manera es podria dir que són les sabatetes de la ventafocs. De fet a la punta t'hi cap el dit petit de la mà. Però què són exactament?

Bé potser vist així ens dóna més pistes: es tracta de la closca gelatinosa d'un tipus de cargol de mar. De fet, tot i el seu aspecte delicat, és molt consistent!

Es tracta de la Cymbulia peronii, aquí en teniu un individu sencer. La part que sembla una ala és el "peu" del cargol. I si us fixeu en la forma allargassada central hi distingireu els puntets i les serretes de les fotografies anteriors

I de fet no han estat pas pocs els què han acabat a la platja! Això sí, els punts negres que hi veieu són grans de sorra, les closques són rugoses però ben transparents. I és que a l'hivern no se sap mai què pots trobar a la platja!

I nosaltres avui no podem dir que tornem cap a la Maru perquè la mar no està acompanyant, però ni que sigui a terra ferma, continuem explorant!
Salut!




4 comentaris:

  1. Bona aportació. Moltíssimes gràcies! Som unes quantes que ens encuriosim amb el que ens porta el mar. Sovint no sabem posar-li nom.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, ens fa molta il·lusió saber de la vostra curiositat. Avui acabem de penjar un nou post que esperem us agradi. Salut!

      Elimina
  2. Avui la vora del mar era plena del que deu ser la massa gelatinosa on es troben les vísceres de Cymbulia sp però no hem vist cap closca.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola! Ens fa molta il·lusió que us animeu a passejar per la platja! Però el què heu trobat no són vísceres de la Cymbulia sinó... Salpes! (Salpa maxima). Acabem de penjar un nou post amb la nostra passejada d'avui;D Salut!

      Elimina