divendres, 1 de novembre del 2013

Mostreig GorGene: punt Gorgònies 1 (50m)

Matí espectacular que decididament calia aprofitar!!!!!!!

Continuem intercal·lant immersions per acabar la cartografia del Verkami amb la recollida de mostres de gorgònies per a fer l'estudi genètic (GorGene).

Avui hem anat al punt històric on alguns ja sabien de fa anys que hi havia gorgònies, som davant de Lloret de Mar i baixem a 50m.

Malauradament no tot són bones noticies: ens ha fallat el flash!!!!!!
Ja  diumenge passat va fer una mica el boig, però si més no la primera meitat de la immersió es va poder salvar amb nota. Aquesta vegada en canvi, no hi ha hagut res a fer i això que només arribar hem trobat un peix lluna!!!

Bé això és el què us podem ensenyar avui:


Ja ho veieu: sense flash adeu vermells i els grocs són verdosos...

Com veieu al voltant d'aquesta "illa" de gorgònies hi ha el grapissar que us vàrem ensenyar al punt "El Fang" de dissabte passat.

Si més no missió complida: aquí teniu els bocinets de gorgònia a punt de portar al laboratori. El tub que es veu transparent són les mostres sense res, als altres hi hem afegit només alcohol. Així que es moren les gorgònies es tornen ben negres, si ho fem amb alcohol (com en aquestes mostres) l'efecte és immediat! 
Aish! Tot sigui per la ciència!

PD: Acabem de veure que el problema amb el flash és degut al cable que se'ns ha partit. Esperem que per la propera immersió us puguem presentar quelcom amb més color!!!

Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada