diumenge, 10 de juliol de 2011

Roques 1 Gorgònies 0

Mirant el registre del sónar trobem aquesta zona rocosa mai explorada així que amb el Ninu enfilem cap allà. De fet es tracta de roca molt baixa, de menys d'un metre, però com que no deixa de ser un substrat dur s'haurà de veure que no s'hi hagin posat més gorgònies.

Aquí també la profunditat és de 55m metres i visibilitat d'uns 10m, aixì que tampoc ens podem queixar. És el que hi ha a aquesta banda del Mediterrani!

Resultat: hem trobat roca molt baixa tal com mostrava la imatge colonitzada per esponges i altres organismes que s'hi agafen. De gorgònies vermelles només en trobem un parell d'aspecte raquític, així que només fem mostreig fotogràfic.

Avui aprofitem per ensenyar-vos aquesta esponja grisa amb forma de càlix (Spongia agaricina). Aquesta esponja un cop tractadeta és l'esponja natural per la dutxa!

Spongia lamella

I per als amant de les cosetes petites aquí tenim un parell de llimacs de mar, res a veure amb els terrestres! De fet els submarinistes en general en parlem de nudibranquis, ni que sigui perquè no sona tan malament! Aquests necesiten brànquies per respirar i les tenen exteriors, és la mena de carxofa qeu tenen a la cua. Els blaus són com l'ungla del dit petit de la mà i el rosa no gaire més gran.


Flabellina affinis


 Hypselodoris tricolor

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada