diumenge, 5 d’agost del 2018

Punt 198 (-38m) Bonítols supervisant un altre abocador

Avui, tot i que el dia s'ha llevat igual de plàcid que ahir, les previsions són que cap al migdia hi haurà força onatge. Així que decidim no anar gaire lluny: punt 198 davant de Fenals (Lloret de Mar). Profunditat 38m.
Baixem!

La roca és fantàstica, molt colonitzada i amb molts forats perquè s'hi amagui de tot!

Moltes de les fotografies no les pengem entre d'altres motius per no avorrir-vos. Aquesta n'és una. Tenia curiositat per saber què era aquest "branquilló". I a la segona foto, perquè es veiés millor, m'he posat una mica amb la intenció que hi sortís més el blau del mar i.... Ostres! Què són aquestes siluetes del fons de la imatge???

Un banc enorme de bonítols (Sarda sarda)!!! Bé, no cal dir que han passat com un llamp. Així que en un intent desesperat de fotografiar-los he aixecat el braç i disparat un parell de vegades mentre pujaven cap amunt. Ja ho veieu que no eren pocs!

De l'ensurt i sense saber encara si els he pogut fotografiar, m'he hagut d'agafar a la roca. I és clar, has de mirar on poses les mans! I just en aquest moment quelcom s'ha amagat. I aquí el teniu! Es tracta d'un cranc molt esmunyedís, la Munida rugosa. Així que et veu, fa un bot enrere i busca'l! Però avui ja més enrere no hi podia anar!

I aquí no han acabat les sorpreses, hem trobat aquesta morena (Muraena helena). Té el cap força més groc que d'altres que hem vist, però és que aquesta...

ÉS ENORME!

Alguns dels forats per sobre la roca són aprofitats per llagostes (Palinurus elephas), de dimensions més que respectables...

I d'altres s'han hagut de conformar a trobar un foradet en mig de tot de fils de pescar

I és que tot i les meravelles que hi hem trobat, de fils de pescar n'hi per donar i per vendre!

I amb el temps, s'hi enganxen tovalloletes d'un sol ús, altres organismes ho colonitzen tot i acaben tapant les cavitats que oferia la roca

I quan els eriçons (Sphaerechinus granularis) ja fan servir compreses enlloc de petxines per camuflar-se... Decididament és MAL SENYAL!

I nosaltres que ja ens toca tornar cap a la Maru que només estem a 16ºC!!! Sí, sí a prop de la superfície hi ha 26ºC, però a partir dels 27m de profunditat en avall és una glacera!

Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada