dimecres, 4 de gener del 2023

Punt 191 (-31m) Primera de l'any i revisant l'hidròfon!

Primer dia de l'any assolellat i amb mar pràcticament plana, què és el millor que es pot fer???? Anar a l'aigua!

Com que portem uns dies sense anar-hi millor començar per alguna cosa tranquil·la i ja posats donar una ullada a l'hidròfon>>. Ja hi porta 3 mesos i sempre va bé verificar que tot segueix al seu lloc. Baixem!

Ara l'aigua ja és a 16ºC, així que anem vestits de ple hivern encara que fora de l'aigua el dia és ben primaveral. La visibilitat és excepcionalment bona i ens permet veure de seguida l'hidròfon. 

L'aparell en si, de moment, no està gaire colonitzat

Però no podem dir el mateix del cap que vam lligar a una boia per trobar-lo més fàcilment: ja s'hi han enganxat un bon grapat d'organismes. Esperem que per la propera vegada no hagin enfonsat la boia! 

L'objectiu de l’hidròfon és detectar la presència de peixos que han estat marcats amb un transmissor i veure quins desplaçaments fan. Això no treu que d'altres de tafaners s'hi acostin per veure de què es tracta com aquest sarg imperial (Diplodus cervinus). Això sí, curiós però mantenint una distància prudencial, potser degut a l'ensurt que ha tingut: fixeu-vos que just a l'inici d'on hauria de ser l'aleta dorsal li falta un tros!

Altres "passants" d'interès comercial és aquesta morruda (Diplodus puntazzo), que és de fàcil distingir amb aquest "nas" tan punxegut

Acompanyant-la tenim castanyoletes (Chromis chromis)


I alguns encara són juvenils com ho demostren les marques blau brillant del cap que encara li queden

Ens trobem prop d'una praderia de Posidonia oceanica que fa que sigui habitual veure els cabots d'alga (Gobius cruentatus)

És molt característic en adults que tinguin els llavis tacats de vermells. A nosaltres ens fan gràcia les seves aletes pectorals, sembla que intenti fer flexions!

I fent guàrdia a l'entrada de qualsevol part de la roca que pugui recordar a una cova hi trobem els reietons (Apogon imberbis). De fet no és habitual veure'n tants fora del cau

Però vistos de prop ja veieu que fan cara de pocs amics

I ara sí que per nosaltres ja toca tornar cap a la Maru!
Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada