diumenge, 15 de gener del 2023

Som prou nets? - transsecte 1

Avui és un dia especial perquè comencem projecte nou! L'hem titulat Som prou nets?>> I es que estem farts que amb cada temporal la platja s'ompli de brossa i ja no diguem de tota la què trobem al fons del mar... Així que per posar una mica de llum a tot plegat ens hem decidit a analitzar què ens porten les rieres cada vegada que hi ha fortes pluges. Teòricament són aigües netes que no cal tractar i van directament a mar. Però realment són prou netes?

Hem pres nota de sortides que hi ha a les platges de Blanes i a partir d'aquí hem determinat uns transsectes. Els farem 2 cops: un abans d'un episodi de fortes pluges i un altre després d'un d'aquests esdeveniments.

Avui hem començat amb el transsecte 1 a cala Sant Francesc (Blanes). La intenció és escombrar la zona entre els 0-10m de profunditat. En aquest cas ens aturem a l'alçada de l'escull d'Es Niell i seguim 300m fins arribar a la platja

Per fer els mostrejos hem acoblat una càmera DJI Osmo Action 3 a un torpede

Però com que un cop submergits és molt fàcil desorientar-se, hem lligat una brúixola a l'empunyadura del torpede. Així que ara caldrà estar ben atents i no perdre el rumb!
(Bé, de totes maneres portem una boia per senyalitzar la posició en tot moment!)

Saludem als companys que són dalt de la Maru i baixem!

A 10m de profunditat ens trobem el fons sorrenc cobert d'algues

Continuem avançant i ja no en trobem. En canvi els fons esdevé més ondulat

Trobem les primeres roques i amb elles la primera bossa de plàstic...

Ara sí ja hem arribat a la riba...

...i final del transsecte!

Entre el bar i els lavabos hi ha la sortida de les aigües pluvials. L'accés a la cala és amb un fort pendent, així que en cas de fortes pluges l'aigua hi arriba amb molta força. A veure què ens espera!
Però per avui, cap a la Maru falta gent!
Salut!

Projecte amb el suport de:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada