dilluns, 21 de maig del 2018

Punt 191 (-30m) Dia de morenes i escórpores

Avui per fi hem tornat al que més ens agrada després d'un hivern molt dur, on la mala mar ha estat la protagonista ... sobretot els caps de setmana!!!
Aprofitant el bon temps, enfilem cap a la platja de Fenals a una profuditat de 30 metres, ens hem de "reciclar";D



Es tracta d'una roca molt fragmentada i no gaire alta, com podeu veure en aquesta foto amb una petita esponja canelobre (Axinella polypoides)

A mesura que avancem l'alçada de la roca va augmentant, amb un canvi d'habitants com aquesta estrella de mar (Echinaster sepositus)

 Una anemone de grans dimensions

I per nostra sorpresa aquest cap roig (Scorpaena scrofa) ens ha vingut a buscar! Sí, sí, mentre fotografiàvem per una banda la roca, hem vist com aquest aprofitava per enfilar-se per l'altra banda cap a nosaltres. Això sí, quan ens hi hem apropat s'ha deixat caure sobre les algues i aixecat l'aleta dorsal verinosa per si de cas!

I una morena (Muraena helena) que treu el cap per controlar

També hem trobat un petit jardí de gorgònies rosades (Eunicela verrucosa) que sembla que no ho estan passant

Es troben colonitzades en part o totalment pel briozou Pentapora fascialis (l'organisme de color taronja de la imatge), entre d'altres. Cosa que indica que està en un mal estat de salut

Aquest organisme que sembla fet de cabells transparents despantinats és realment una altra gorgònia, la Callogorgia verticillata

I a nivell testimonial aquesta branqueta d'olivera (Leptogorgia sarmentosa) que també és una gorgònia!

Com ja és costum a les nostres immersions, documentem la presència de fils de pescar, que a poc a poc s'estan convertint en una part del fons marí

Aqui podeu veure un espirògraf que ha crescut en fil de pescar abandonat

Però no tot males notícies, per sorpresa nostra al final de immersió hem trobat aquest tord negre (Labrus merula)

I un animal que no veiem gaire sovint, la madrèpora mediterrània (Cladocora caespitosa). Es tracta d'un tipus d'anemone molt calcificat, d'aquí el seu aspecte de pedra, però vist d'aprop és ple de tentacles. Així que millor no tocar-lo!

Salut!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada