La mar segueix com un plat i aprofitant que l'aigua és molt neta decidim que el segon torn explorarà un punt només una mica més 50m més enllà del 238. Es tracta del punt 239 a 57m de profunditat també format per pedres petites.
Baixem!
Tot i tractar-se de pedres molt baixes, ha resultat ser un mostrari de gorgònies! A la imatge una gorgònia groga que sospitem es tracti d'una Paramuricea macrospina, però no n'estem segurs. Això sí, la part central ha estat decididament espaçada com a resultes de l'activitat humana: potser algú practicant l'art de pesca del curricà de fons?
Aquest olivaret (Leptogorgia sarmentosa), també és una gorgònia de branques molt més fines. Malauradament també ha estat escapçada i al seu lloc espècies oportunistes han aprofitat per colonitzar-la. Aquest és el cas de cuc Filograna implexa que té l'aparença de tros de fregall banc desfilat. Viu de forma colonial, fent una xarxa de tubs, d'aquí que es pugui confondre amb restes de tovalloletes d'un sol ús o teixit blanquinós deteriorat.
Ja de majors dimensions, hem trobat gorgònies vermelles (Paramuricea clavata), de més de 60cm d'alçada. Malauradament, la de la imatge també sembla haver patit algun accident, ja que algunes branques també han estat escapçades.
Més sort sembla que hagi tingut aquesta gorgònia rosada (Eunicella verrucosa), ja que el ventall que formen les seves branques és complet. Però si mirem la base, està totalment colonitzada, indicant que ha patit algun tipus de deteriorament: s'hi haurà refregat el cap d'alguna àncora o art de pesca?
Deixem el capítol de gorgònies que ens ha desanimat força per passar a aquesta bella esponja groga: Axinyssa digitata. És la primera vegada que ens n'adonem de la seva presència, tot i que se la considera típica d'aquests tipus de fons que s'anomena coral·ligen.
I ara sí, tornem cap a la Maru que falta gent!
Salut!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada