diumenge, 28 de juny del 2020

Punt 307 (-38m) Xocolata!

Continuant amb el nostre "entrenament", comencem a anar a localitzacions una mica més profundes. Avui ens hem decidit pel punt 307 situat a 38m de profunditat. Es tracta d'una roca molt petita envoltada de fons fangós davant de la platja de Fenals (Lloret de Mar). Baixem!

Primera sorpresa: l'aigua és molt tèrbola!!! Però no tant per producció de plàncton, sinó molt acompanyada de sediment. Sembla que els darrers aiguats han fet una bona aportació al medi marí!

La roca està molt colonitzada i només s'alça uns 30cm sobre el fons marí. Però tot hi així hi trobem la petjada de l'activitat humana: a la imatge fil de pescar sobre fals corall (Myrapora truncata)

I és que ni tan sols sabem com orientar els flaixos perquè no es vegi tan de sediment! Per fer una fotografia acceptable mai apunteu amb el flaix frontalment a l'objecte que voleu fotografiar ja que la llum rebotarà sobre les partícules de pols que hi ha entre vosaltres i aquest objecte, fent que es vegin més. És com quan condueixes en un lloc amb boira, per molta que n'hi hagi, no posis mai les llargues que és pitjor!
Aleshores, com ho fem nosaltres? Doncs lligant el flaix a un braç. D'aquesta manera il·luminem l'objecte a fotografiar de costat i les partícules en suspensió no queden tan il·luminades. I si tens un doble flaix, un a la dreta i un altra a l'esquerra de la càmara, encara millor! Però ja ho veieu, a l'esquerra d'aquesta esponja canelobre (Axinella polypoides) no hem pogut evitar que es vegin les partícules en suspensió.

I tot i les petites dimensions de la roca, ens soprèn trobar aquesta esponja Sarcotragus spinosulus, d'uns 40cm d'alçada. Això sí, ja ni ens hem entretingut a veure si està colonitzada per opistobranquis com a la immersió anterior. Per avui ja n'hi ha prou de no veure-s'hi!

Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada