diumenge, 21 de juny del 2020

Punt 320 (-30m) Més esponges, madrèpora i llimacs de mar!

Continuem amb el nostre "pla d'entrenament" particular i ens decidim per un altre punt a 30m de profunditat: es tracta del 320 format per una sèrie de roques baixes que componen una barra.
Baixem!

Les roques no només estan densament colonitzades sinó que, a més, estan cobertes per nombroses esponges canalobre (Axinella polypoides)

La major part d'exemplars fan un 50cm d'alçada i sorprèn que presenten moltes ramificacions

Tot i que no és l'única esponja de grans dimensions que trobem. Al centre de la imatge amb aspecte de fong de fusta hi tenim una orella d'elefant (Spongia lamella). Fa prop d'uns 30 cm de diàmetre. Antigament, després de treure-li les "espines" s'havia fet servir com a esponja de bany!

Sí, sí, no ens hem equivocat, les esponges tenen "espines", bé millor dit, espícules que formen el seu esquelet.

Una altra esponja de grans dimensions és aquest Sarcotragus spinosulus. També fa uns 30cm de diàmetre

I quan ens l'hem mirat de més a prop hem vist que estava coberta per aquests llimacs de mar (Felimare orsinii). I perquè tampoc tenim massa temps, però la parella de dalt a l'esquerra sembla que està molt entretinguda...

I novament una colònia de la madrèpora mediterrània (Cladocora caespitosa).
Es tracta d'un corall dur que està protegit! Aquesta fa uns 30cm de diàmetre, però també n'hem trobat una altra de només 15cm

De gorgònies només hem trobat aquesta de blanca (Eunicella singularis). I com veieu a la imatge sembla que ha patit un accident, les branques haurie d'estat totes ben dretes.

Malauradament, aquí també s'ha fet sentir l'activitat humana, deixant aquest manyoc de fils de pescar

I com a conseqüència del temporal Glòria, també trobem Posidonia oceanica arrencada que s'acumula pels racons de les roques

I tot i que avui les fotos es veuen força lluminoses, la realitat és que l'aigua és força tèrbola i de seguida perds de vista el fondeig. És a dir la boia lligada a un plom que utilitzem per senyalitzar el punt d'immersió. Al plom hi tenim lligat a més un globus (una mena de salsitxa de 2 metres de llargada de color groc fluorescent) i un llum estroboscòpic que va fent pampallugues. I us podem assegurar que sort n'hem tingut del llum perquè el globus de seguida el perdem de vista!

I ara sí, cap a la Maru falta gent!

Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada