dissabte, 3 de maig del 2014

Punt 185: St. Pere (37m) - REPETIM!

Aquesta vegada repetim el punt 185 que aleshores vàrem batejar com a St. Pere per la quantitat de peixos St. Pere que hi vàrem trobar (veure entrada del 23 de febrer). Doncs perquè veieu que millor no batejar els punts en funció dels peixos que s'hi troben, aquesta vegada no n'hem vist ni un!

Però això no treu que hi hagi altres coses a 37m....

Recordem que es tracta d'una roca on és molt evident l'impacte
 de l'activitat humana per la de xarxes que hi hem trobat. 
Tot i així avui també hem trobat morenes! La veieu en aquesta foto?

 Es tracta d'una roca molt colonitzada. Tot i que avui volem destacar com 
l'organisme més abundant no és sempre el mateix segons la part de la roca. 
I ja veieu que en aquesta foto estan aparentment exposats de la mateixa manera a les corrents!

Particularment notable la presència de l'anèmona groga incrustant (Parazoanthus axinellae). 
No es que es tracti d'una espècie rara, però a les nostres immersions 
no són habituals aquests espectacles tan grocs!

 Una altra espècia d'anèmona

Aquesta altra anèmona de tentacles més llargs i prims també 
coneguda com a ortiga de mar (Anemonia viridis) i que és ben bona arrebossada i fregideta! 
I a dalt a l'esquerra aquest llimac de mar popularment conegut com a 
vaca suïssa per les taques fosques sobre fons blanc (Discodoris atromaculata)

Un espirògraf (aquests cucs que viuen dins de tubs i capten el menjar mitjaçant aquest plomall tan vistós). La coloració del plomall és ben diferent amb la de la immersió de dijous!

 Aprofitant algun forat hem trobat alguna llagosteta (Palinurus elephas)

Però si teniu ganes de tornar a treure la lupa, veureu que en aquesta foto les esponges també poden ser amagatalls per les escórpores. Això si quan són encara petitones! La veieu?

I per últim recordar un dels "peixos" que sovint no falta a les nostres immersions: el peix compresa!
I és que el què es llença pel WC tard o d'hora acaba al mar!


Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada